Nieuws/Binnenland
977763
Binnenland

Ouders vermiste Kremers gaan zoeken in Panama

De ouders van de vermiste 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht vertrekken maandagmiddag naar Panama om te helpen zoeken naar hun dochter.

De ouders van de eveneens vermiste 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort blijven thuis. Volgens een woordvoerder van de familie Froon, hun zwager Wil Ellenbroek, is dat „een persoonlijke afweging”.

In Panama zoeken al drie mensen namens de familie Froon naar het vermiste duo, dat sinds dinsdag spoorloos is verdwenen in de buurt van de plaats Boquete. Het gaat om de broer van Lisanne, een vriend van de broer en de vriend van Lisanne.

Rond het bergachtige Boquete is een grote zoekactie aan de gang.

Beide families zeggen voorlopig terughoudend te willen zijn met uitingen in de media, hoewel zij door veel media worden benaderd. Volgens woordvoerder Ellenbroek is alle energie nu gericht op de zoekactie in Panama. „In Nederland gebeurt namelijk niet zo veel”, zegt hij. De samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt hij goed.

Een broer van Kris Kremers, Sjors, heeft de sociale media gemobiliseerd om aandacht te vragen. Zo heeft hij een tweet verzonden aan de Amerikaanse president Barack Obama: „BarackObama could you please retweet this message and contact any possible contact in Panama? My sister is missing.”

Hij riep via Twitter eveneens actrice Carice van Houten, 3FM-dj Giel Beelen en zijn collega Edwin Evers (Radio538) alsmede cabaretier Jochem Myjer te hulp.