Nieuws/Binnenland
977840
Binnenland

Hollandse in Nieuw-Zeeland: blij dat ik leef

Een 27-jarige Nederlands-Japanse toeriste die vorig weekend door een man werd aangevallen en gewond raakte tijdens het liften in Nieuw-Zeeland, is dolblij dat ze nog leeft. Ze vindt Nieuw-Zeeland en zijn bevolking nog altijd geweldig, liet ze weten.

Niki Honda brak tijdens de aanval haar bekken, haar Duitse reisgenote Michaela Brandl (28) werd drie keer in haar nek gestoken. Nadat ze aan hun belager wisten te ontsnappen, heeft het nog zes uur geduurd voordat de gealarmeerde politie hem in de kraag kon vatten. De 38-jarige man wordt ook verdacht van moord op zijn 24-jarige huisgenote.

Nadat het incident breed uitgemeten was in de pers, ontvingen de toeristen een stortvloed aan bloemen, kaartjes en cadeautjes van Nieuw-Zeelanders. In The New Zealand Herald gaven de vrouwen zondag blijk van hun „grote dankbaarheid voor alle steun en medeleven die we vanaf het begin hebben gekregen”.

De vrouwen liggen allebei nog in het ziekenhuis in Christchurch. „Zodra we ons beter voelen en voldoende zijn uitgerust, willen we dolgraag verder reizen. Hier en op andere plekken. Het is goed om nog te leven.” Ze zijn nog steeds van mening dat „Nieuw-Zeeland een van de mooiste en vredigste plekken op de planeet” is, waar ze veel geweldige mensen hebben ontmoet en waar „het vertrouwen in deze plek en de mensen niet is beschaamd.”