Nieuws/Binnenland
977851
Binnenland

Pedro sprak vriendinnen mogelijk als laatste

Inwoner Pedro, die bij de El Pianista-wandelroute woont, heeft de twee in Panama verdwenen vriendinnen Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) vermoedelijk gezien toen ze voor zijn huis uitrustten.

Hoewel ook gisteren werd gezocht in de wijde omgeving, ontbreekt nog altijd ieder spoor van de twee Nederlandse vrouwen.

Of het Lisanne en Kris daadwerkelijk waren, weet Pedro niet zeker. Maar het ging in ieder geval om twee jonge vrouwen, de één groter dan de ander en Engels was niet hun moedertaal.

Moe

De vriendinnen vertelden de man dat ze te moe waren om de drie uur durende El Pianista-route door de heuvels te lopen en liever teruggingen naar hun verblijfplaats in Boquete. Pedro heeft niet gezien of ze ook daadwerkelijk terug zijn gegaan.

Ingrid Lommers, de taalschooldirectrice bij wie de twee jonge vrouwen een cursus Spaans volgden, deed afgelopen weekend op de zogeheten indianenradio voor de lokale bevolking een oproep om naar de meisjes uit te kijken. Ze looft 2500 dollar uit voor de gouden tip.

Vooralsnog wordt nog steeds uitgegaan van een vermissing, maar andere opties zoals een ongeluk of een kidnapping zijn niet uitgesloten.

De broer van Lisanne is met een oom en een vriend afgereisd naar Boquete, om het zoekteam te versterken.

Naast tientallen leden van de nationale politie in Panama helpen ook inwoners en vrijwilligers met zoeken in de heuvelachtige jungle met veel warmwaterbronnen.

De politie heeft opgeroepen uitsluitend mee te zoeken als je het onherbergzame gebied goed kent. De organisatie vreest mensen kwijt te raken. „Iedereen doet z’n best, maar ik ben bang dat er niet ver genoeg buiten de gebaande paden wordt gezocht”, zegt taaldocente Lommers.