Nieuws
978121
Nieuws

Telegraaf FIETSTEST 2014

Nederlanders schamen zich niet meer voor een e-bike. Liefst één op de vijf verkochte rijwielen is vandaag de dag een elektrische fiets. Daarbij wordt de zogeheten middenmotor, de duidelijk zichtbare ondersteuning bij de trapas, steeds vaker gebruikt. Het is één van de opvallende punten in de Nationale Fietstest. De resultaten van de test, een begrip in fietsminnend Nederland, verschijnen morgen in De Telegraaf.

“Eind jaren negentig hadden de eerste elektrische fietsen al een middenmotor, maar na de eeuwwisseling kwam Sparta Ion met een motor in het achterwiel. Dit om de accu minder opvallend in de fiets te verwerken. Daarmee was Sparta trendsetter, want vrijwel alle merken gingen erin mee”, zegt Kees Bakker, consumentenvoorlichter van de Fietsersbond en bovenal deskundig aanvoerder van het e-biketestpanel.

“In de Nationale Fietstest van De Telegraaf leest u zaterdag over deze en meer conclusies die ons vakkundige testpanel heeft getrokken. In totaal zijn maar liefst 55 fietsen getest, verdeeld over acht prijsklassen. Het gaat daarbij om stadsfietsen, toerfietsen, mountainbikes, racefietsen en e-bikes. Aan de jaarlijkse test hebben de Fietsersbond, Nederlandse Toer Fiets Unie, FietsNED en de Consumentenbond deelgenomen. De resultaten geven een goed beeld van het nieuwste aanbod fietsen.