978172
Nieuws

Filmklassiekers zien op Ibiza

Onder de Spaanse sterrenhemel, liggend in een comfortabele zitzak, met een glas wijn in de hand genieten van een filmklassieker als Casablanca.

Het kan op Ibiza dankzij Lime in the Coconut, een fonkelnieuw buitenbioscoop concept, waarmee het Nederlandse echtpaar Jochem en Alexandra Rens is begonnen. „Het idee van een openluchtbioscoop is natuurlijk niet nieuw. Maar wij proberen er echt iets bijzonders van te maken door unieke locaties als decor voor onze films te vinden, en extra aandacht aan de kwaliteit en presentatie van het eten en drinken te geven.”

Het tweetal dat eerder samen in Sjanghai woonde en werkte, trapte vorig jaar af met evenementen in de historische binnenstad van Ibiza-Stad, dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. „Ibiza staat natuurlijk vooral bekend als party-eiland. De lokale overheid wil echter dat beeld bijstellen door meer aandacht aan de natuur en cultuur te besteden. De gemeente reageerde dan ook enthousiast op onze plannen. Daarnaast heeft het eiland ook het imago duur te zijn. Voor de entree van een club betaal je gerust €60. Wij proberen een betaalbaar avondvullend programma te bieden.”

Voor het komende zomerseizoen staan er diverse evenementen op het programma van de twee, die beiden werden opgeleid aan de Hoge Hotelschool en gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan. „We doen alles zelf, van de programmering tot de promotie, opbouw, het schoonmaken en afbreken. Vanaf mei draaien we wekelijks films, ook nieuwere releases, onder meer bij Amante en Cotton Beach Club, waar de mooiste zonsondergangen te zien zijn.”