Nieuws/Binnenland
978487
Binnenland

Wilders: 'Doe aangifte tegen Samsom en Spekman'

Geert Wilders roept mensen op om aangifte te doen tegen Diederik Samsom en Hans Spekman. Volgens Wilders hebben de PvdA-leider en de PvdA-partijvoorzitter dingen gezegd over Marokkanen die ,,erger'' zijn dan zijn eigen oproep tot minder Marokkanen.

Wilders reageert daarmee op de 5000 aangiften die tegen hem zijn gedaan. ,,Ik roep iedereen op aangifte te doen tegen Samsom en Spekman. Zodat het Openbaar Ministerie gedwongen wordt zich uit te spreken, niet alleen over mijn woorden, maar ook over die van Samsom en Spekman", aldus de PVV-leider in een verklaring. ,,Als vrouwe Justitia echt blind is dan vervolgt zij ons allen of geen van allen. Ik hoop geen van allen."

Volgens Wilders gaat het onder meer over deze uitspraak van Spekman in weekblad Vrij Nederland uit 2008: ,,De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen. Je moet ervoor zorgen dat ze de sulletjes worden van hun eigen wijk. Dat is het enige dat werkt."

Samsom zei eerder in een interview over criminaliteit: ,,Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen. Dat is de Ground Zero van het integratiedebat geworden. Maar met de islam heeft het geen bal te maken. Hoe geloviger hoe minder last je van ze hebt."

Volgens hem zijn er al veel mensen die aangifte tegen Samsom en Spekman hebben gedaan. Wilders zal dat zelf niet doen, zei hij.