Nieuws/Binnenland
979111
Binnenland

Goede en slechte 1-aprilgrappen

Elk jaar is het weer raak op één april. Geslaagde en minder geslaagde grappen volgen elkaar in rap tempo op. Een overzicht van een aantal van de betere grappen van 2014

Drones brengen lenzen

Opticiensketen Specsavers deed ook een duit in het zakje met een opmerkelijk nieuwsbericht; klanten zouden hun lenzen bezorgd krijgen door drones...

"Met één druk op de knop levert een drone direct een nieuw pakketje lenzen af op de locatie waar de klant zich op dat moment bevindt," staat er te lezen op de site.

Groningen-gen

De Rijksuniversiteit Groningen probeerde ons al op 25 maart in de maling te nemen met een persbericht over een 'grote wetenschappelijke doorbraak'. Wetenschappers hadden namelijk volgens de universiteit uitgevonden dat 'echte Groningers' een uniek gen hadden dat voor de 'typisch Groningse karaktertrekken' zorgt.

Groningers die wilden laten controleren of zij ook het gen hadden, konden zich op 1 april melden. Daarmee was voor velen al wel duidelijk dat het om een grapje ging...

Eén sliert spaghetti

Honig kondigt op zijn Facebooksite een nieuwe pasta aan waarmee je je bord nóg sneller leeg hebt: één sliert spaghetti. "Binnenkort verkrijgbaar in de supermarkt."

Ze zoeken nog testers...

'Hennevanger' stoort PvdD

Lokale nieuwssite Telstar-online was er dit jaar ook vroeg bij. Die meldde vorige week dat de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp bepaald niet gelukkig was met de achternaam van D66-raadslid Peter Hennevanger.

"Niemand kiest zijn eigen achternaam, maar wij vinden het moeilijk om vier jaar lang tegen het naambordje van de heer Hennevanger aan te kijken. Zijn naam confronteert ons onbedoeld met alle misstanden in de bio-industrie,” zou PvdD-fractievoorzitter Carla van Viegen hebben gezegd.

Meneer Hennevanger reageerde laconiek en vroeg zich af waarom meneer Visser van Gemeentebelangen niet onder vuur lag. De kwestie zou 'aanstaande dinsdag' (op 1 april dus) aan de orde komen in de gemeenteraad.

Kijk hier voor meer 1-aprilgrappen op internet.

Zingende verf

Chemieconcern Akzonobel zegt een nieuwe verf te hebben ontwikkeld die je muren kan veranderen in speakers.

Met LiquidSoundz hebben de wetenschappers van het concern een ‘ultrasone verf’ in handen, aldus de onderneming. De kern van de nieuwe technologie ligt in de ‘funky nanotechnologie’ die in de pigmenten gestopt is.

De verf is verkrijgbaar in kleuren als 'Daft Pink' en 'Marvin Grey'.

 

Verbod op selfies

De Britse krant Metro kwam dinsdagochtend met een opmerkelijk verhaal waarvan misschien veel mensen hadden gehoopt dat het echt waar zou zijn. De Britse overheid zou namelijk een verbod op selfies willen invoeren...

 

 

Persoonlijke toeter

Het Franse automerk Peugeot kwam ook met een opmerkelijk nieuwtje. Waarom altijd die saaie toeter op je auto? Het bedrijf leek het wel een goed idee om die claxon te personaliseren. Het geluid van de toeter zou dan net zo makkelijk te wisselen zijn als de ringtone op je telefoon.

Lees hier over alle grappen in de autoindustrie

One Direction moet kapsel Kim

De Mirror plaatste vandaag een nieuwsbericht over One Direction. De popgroep zou gaan optreden in Noord-Korea, maar dan moesten ze wel allemaal het kapsel van leider Kim Jong-Un nemen...

 

App beïnvloedt droom

XS4ALL kondigde afgelopen week een nieuwe app aan waarmee je kan beïnvloeden wat je die nacht droomt. Zo kun je kiezen yut categoriën als Activiteit - Muziek - Beroemdheden - Bekenden en dit zou later allemaal uitgebreid kunnen worden met extra downloads.

"XS4ALL maakt zich er sinds haar oprichting hard voor dat iedereen overal en altijd toegang heeft tot alle informatie. Waarbij de gebruiker zelf bepaalt wat hij wil zien of horen. Het lijkt ons waanzinnig dit gegeven écht 24/7 waar te kunnen maken, of je nu wakker bent of slaapt," lichtte het bedrijf toe.

Raad eens vanaf wanneer de bèta-versie van de app te downloaden is...

Hondenpoep

In Limburg trapten tientallen mensen in een grap van een huis-aan-huisblad. Dat had namelijk geschreven dat er voor 1 april hondenpoep moest worden ingeleverd bij de gemeente voor DNA-onderzoek. Volgens lokale zender L1 stonden er zelfs al mensen met een zakje poep aan de gemeentebalie in Maastricht.

Radarkliko

De politie in Overijssel meldde dinsdag dat de vuilophaal in Deventer iets té goed zijn best had gedaan. Ze hadden namelijk een 'radarkliko' meegenomen die gebruikt werd om de snelheid van weggebruikers te controleren.

De schade zou 50.000 euro bedragen aldus het team, dat in eerste instantie ontkende dat er sprake zou zijn van een 1-aprilgrap. Het politieteam meldde zelfs dat er maatregelen genomen worden om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen.

Alfa Romeo-politiewagens

Alfa Romeo kondigde via Twitter aan tien 4C's te zullen leveren aan de politie en plaatste daar een nogal overtuigende foto bij:

 

Voor wie zelf snel in een 1-aprilgrap trapt, zette VROUW een aantal tips op een rijtje.

Lekker zonnen in het vliegtuig

Google, elk jaar goed voor meerdere 1-aprilgrappen, schakelde dit jaar onder andere miljardair Richard Branson in voor een grap over temperatuurcontrole in vliegtuigen met behulp van de Nest, de slimme thermostaat. Met Total Temperature Control zouden reizigers individueel kunnen instellen hoe warm of koud het op hun plaats wordt.Er zijn drie opties: Cancun Afternoon, Standard Day in Los Angeles en Chicago Polar Vortex.