Nieuws/Binnenland
979414821
Binnenland

Bij de keel gegrepen en harde klappen op het hoofd gekregen

Kaak van vrouw (20) op drie plaatsen gebroken na afwijzing avances: politie jaagt nog op één verdachte

AMSTERDAM - De politie is nog op zoek naar één van de twee mannen voor de zware mishandeling van een 20-jarige vrouw die een versierpoging van een van de mannen in een Amsterdamse club aan de Amstelstraat afwees. Een van hen wordt ook verdacht van aanranding. Het slachtoffer brak door de mishandeling, die plaatsvond in de nacht van 16 op 17 juli dit jaar, op drie plekken haar kaak.

Maandagochtend meldt de politie dat één van de twee verdachten zich heeft gemeld. De beelden zijn daarom offline gehaald. De politie sprak van een „heftige mishandeling” en deelde herkenbare beelden van de twee verdachten. De politie waarschuwt dat als de andere verdachte uit beeld blijft, het filmpje opnieuw getoond wordt.

Harde klappen op het hoofd gekregen

Het slachtoffer was tussen 04.00 uur en 05.00 uur met vriendinnen in de uitgaansgelegenheid toen een onbekende man haar probeerde te versieren. De vrouw was daar niet van gediend, aldus de politie. De man greep hierop hardhandig haar linkerborst beet. Toen het slachtoffer zich probeerde te verweren, werd ze door twee mannen bij haar keel gegrepen en kreeg ze harde klappen tegen haar hoofd. Het slachtoffer en de mannen werden door andere bezoekers en portiers van de club uit elkaar gehaald.

In het ziekenhuis bleek dat een kies van de vrouw gebroken was, een voortand los zat en dat haar kaak op drie plekken gebroken was. Zij werd diezelfde dag geopereerd. Acht schroeven werden in haar kaak gezet, waardoor ze wekenlang niet goed kon praten of kauwen, aldus de politie.