Nieuws/Binnenland
980925
Binnenland

Hevige discussies op social media over Deurne

De berichten over de dodelijke schietpartij bij een juwelier in Deurne hebben geleid tot heftige discussies op de sociale media. Velen nemen het op voor de vrouw van de juwelier, die volgens verschillende media twee overvallers heeft doodgeschoten. De vrouw verdient een lintje geen straf, en de overvallers kregen hun verdiende loon, is de teneur.

„Standbeeld geven aan deze vrouw !!! En als een rechter haar veroordeelt, moet heel Nederland massaal in protest gaan!!!!”, zegt Adrie V Arendonk op Facebook.

„Volste recht om je eigen zaak te beschermen, kan niet zeggen dat ik medelijden heb met die overvallers. Vind het wel erg voor hun nabestaanden, maar dan hadden ze maar beter moeten nadenken over hun daden”, aldus Zachy Heeren.

Anderen veroordelen juist dat mensen positief reageren op de dood van de overvallers. „Zouden jullie ook zo reageren als het jullie familie betrof?” is de reactie van Merel Troon op de sociale netwerksite. Ook vinden verschillende facebookgebruikers dat mensen niet voor eigen rechter moeten spelen.