Nieuws/Buitenland
98138034
Buitenland

Podcast

‘Trump is riskant bezig’

Donald Trump neemt een groot risico door ongevraagd federale troepen naar Democratische steden te sturen om BLM protesten neer te slaan. Dat zegt buitenlandredacteur Frank van Vliet in de podcast ‘Trump vs. Biden – de strijd’. Ook grijpt de Amerikaanse president de onrust aan voor een nieuwe televisiecampagne. De boodschap van de spotjes is duidelijk: kies voor Joe Biden en Amerika verandert in een dystopische samenleving waarin criminaliteit de straten regeert. Alleen onder Trump blijft het veilig in de VS.

Waarom gooit het Republikeinse campagneteam het tegenwoordig over deze boeg? Verder gaat het in de podcast over de ommezwaai van Trump in de coronacrisis en de onwil van de Amerikaanse president om het Witte Huis te verlaten mocht hij verliezen in november. Hoe serieus is rapper Kanye West met zijn gooi om het presidentschap en wat voert Joe Biden eigenlijk uit in zijn kelder? „Het programma van de Democraten lijkt wel uit een ander tijdperk, alles draait om Trump, Trump, Trump”, aldus Van Vliet.

Luister de podcast over de Amerikaanse verkiezingen hier, hieronder of via alle bekende podcastkanalen, zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.