Nieuws/Binnenland
981971050
Binnenland

Massale vechtpartij met agenten

Jongeren schoppen RET-medewerker in gezicht

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

SCHIEDAM - Vier jongeren van 19 en 20 jaar zijn opgepakt na een massale vechtpartij in Schiedam met agenten en medewerkers van vervoerder RET. Onder anderen drie RET-medewerkers raakten hierbij gewond. Een van hen werd hard in zijn gezicht geschopt. Ook enkele agenten raakten lichtgewond, meldt de politie.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Het viertal hoorde bij een groep van ongeveer tien personen die zich donderdagavond „hinderlijk” gedroeg in de stationshal in Schiedam. Toen agenten op verzoek van RET-medewerkers de groep aanspraken op hun gedrag, gebruikten de jongeren volgens de politie direct fors geweld. Een van de jongeren sloeg en schopte een RET-medewerker. Toen de agenten ingrepen, ontstond de massale vechtpartij.

Vier personen uit de groep konden worden aangehouden, de overige verdachten wisten te ontkomen. De politie gaat camerabeelden van de stationshal bekijken om de andere verdachten te identificeren. Een van de aanwezige agenten noemt het gebruikte geweld zeer extreem. „Te bizar voor woorden”, zegt hij over de gebeurtenis.