Nieuws
982413
Nieuws

Feestelijk het wintersportseizoen uit

Het einde van het wintersportseizoen nadert in rap tempo, maar dat betekent niet dat je je ski's of snowboard alweer hoeft op te bergen. Skiën in het naseizoen is voor velen nog even ultiem genieten. Voldoende sneeuw, rustige pistes, lage prijzen en een grote kans op zon. Wie wil dat nou niet? Het is niet voor niets dat de meeste evenementen ook aan het einde van het seizoen plaatsvinden. Hieronder vind je een aantal van de leukste evenementen in het naseizoen op een rij.

Sneeuwkoorts in Les Deux Alpes, Frankrijk

29 maart - 2 aprilSneeuwkoorts zorgt ervoor dat feestbeesten die er van houden om te skiën of snowboarden een topvakantie hebben. Dit jaar vindt het plaats van 29 maart tot 5 april en zoals gebruikelijk worden er op verschillende locaties feesten met bekende dj’s georganiseerd. Voor de liefhebbers worden er ook verschillende sneeuwgerelateerde activiteiten georganiseerd. 

Snowfest in Laax, Zwitserland

30 maart - 6 april

Van 30 maart t/m 6 april wordt in het Zwitserse Laax voor de vijfde keer SnowFest georganiseerd. Tijdens deze week vinden de Nederlandse snowboard- en freeski-kampioenschappen plaats. Het programma wordt zoals vanouds aangevuld met gezellige après-snow in het Base Camp, een rail battle, diverse avondactiviteiten en een knallend eindfeest.

Snowclash in Avoriaz, Frankrijk

4-13 april

Wil jij beter leren freestylen? Dan is het evenement Snowclash van onze zuiderburen misschien iets voor jou. SnowClash is na drie succesvolle jaren uitgegroeid tot één van de leukste freestyle-evenementen van het moment! Het is een gezellige, leerzame week voor zowel de beginnende als vergevorderde freestyler. Er worden dagelijks clinics, lessen, fotoshoots en wedstrijden georganiseerd. Natuurlijk staan er ook een aantal dj’s paraat, zodat je je werkelijk geen seconde hoeft te vervelen.

Snowbombing in Mayrhofen, Oostenrijk

7-12 april

Mayrhofen staat normaal al bekend als één van de beste bestemmingen in de Alpen om te feesten, maar tijdens Snowbombing gaat het dak er pas echt helemaal af. Van 7 tot 12 april is het zowel in het dorp als op de pistes één groot feest. Bekende internationale dj’s en bands zorgen voor de beats, terwijl je tussen het feesten door heerlijk kunt genieten van de sneeuw. Het evenement wordt dit jaar al voor de 15de keer georganiseerd en dat zegt waarschijnlijk al genoeg!

Zermatt Unplugged, Zwitserland

8-12 april

Grote artiesten als Katie Melua, Milow en Jamie Cullum treden tussen 8 en 12 april op tijdens Zermatt Unplugged. Dit jaarlijks terugkerende evenement is uitgegroeid tot één van de populairste muziekfestivals in de Alpen. Elf podia liggen verspreid door het dorp en het skigebied, wat een bijzondere sfeer met zich meebrengt. Bij zeven van deze locaties zijn de concerten gratis te bezoeken.

Snowjam in Les Deux Alpes, Frankrijk

12-19 april

Eigenlijk hét evenement voor onze zuiderburen, maar daarom niet minder leuk voor Nederlanders. Tijdens Snowjam strijden de beste skiërs en snowboarders in verschillende disciplines om de titel van Belgisch kampioen. Het draait echter niet alleen om de wedstrijden. Voor de meer dan 2.000 aanwezige vakantiegangers is er een uitgebreid vrijetijdsaanbod en heerst er een echte festivalsfeer. Snowjam biedt onder andere de mogelijkheid om gratis nieuw materiaal te testen, 's avonds is er een ruim après-snowprogramma met tal van bekende Belgische artiesten en de deelnemende clubs voorzien hun leden van lessen van alle niveaus.

Dutch Week in Val Thorens, Frankrijk

26 april - 3 mei

De bekendste week voor Nederlanders aan het einde van het wintersportseizoen is toch nog steeds de seizoensafsluiter in Val Thorens. Tijdens de Dutch Week kleurt het hele gebied oranje en kun je volop genieten van Nederlandse gezelligheid. Als hoogste dorp van de Alpen is Val Thorens zelfs in deze periode nog sneeuwzeker, dus het zal niet aan de sneeuw liggen als je niet de hele dag op de piste staat.

De Family Jam in Tignes, Frankrijk

26 april - 3 mei

Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat het bij dit evenement niet om feesten gaat, maar daarom zeker niet minder leuk. Bij de Family Jam in Tignes draait het, zoals de naam al zegt, om families. Wil je het wintersportseizoen graag samen met je kinderen afsluiten en een fantastische actieve week in de sneeuw doorbrengen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Er worden activiteiten georganiseerd voor de kinderen en voor het hele gezin. Je bent met meerdere gezinnen in het skigebied en hebt daardoor gezellige contacten.

Top of the Mountain concert in Ischgl, Oostenrijk

3 mei

Al in 1995 vond in Ischgl het eerste Top of the Mountain concert plaats en de concerten zijn sindsdien een waar begrip voor iedereen die van sneeuw en feestjes houdt. Zowel bij de opening als bij de afsluiting van het gebied haalt Ischgl wereldsterren naar het gebied en op 3 mei is het de beurt aan niemand minder dan Robbie Williams. Het concert trekt duizenden bezoekers en zodoende is het de hele week feest in gezellige Ischgl.

 

Bron: Nederlandse Skivereniging/ wintersport.nl