Nieuws/Binnenland
982487
Binnenland

Jacht op homohaters

De politie maakt jacht op de twee daders van een zeer zware mishandeling in Cuijk. Het duo maakte via een datingsite een afspraak met een homoseksuele man, om hem vervolgens ongenadig hard in elkaar te slaan. Het slachtoffer raakte zwaargewond.

Het incident gebeurde vrijdagnacht 14 februari. Het slachtoffer dacht dat hij met één man had afgesproken voor een date, maar als hij de persoon bij hem in de auto laat, komt al snel een tweede man aangelopen. Beiden beginnen direct lang en zeer hard op hem in te slaan. Ze laten hem hevig bloedend achter in zijn auto, maar nemen nog wel zijn iPhone 5 mee. De politie denkt niet dat het om een gerichte beroving gaat, maar vermoedt dat het de mannen om het buitensporige geweld te doen was.

De eerste dader was een blanke Nederlands sprekende jongeman van 20 jaar. De man heeft een tenger postuur en is 1,90m groot. De tweede dader is waarschijnlijk van buitenlandse komaf. Hij is kleiner en wat meer gezet dan de eerste dader. Mogelijk komen beiden uit Cuijk.

Het kan goed zijn dat de mannen meer slachtoffers hebben gemaakt. De politie komt dan ook graag in contact met mensen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt, en er misschien nog niet over hebben durven praten. ,,Uw verhaal zou de bijdrage kunnen zijn waarmee deze daders kunnen worden gepakt. Dit geweld moet stoppen", aldus de politie.