Nieuws/Binnenland
982509
Binnenland

PVV bijeen na roerige week

De PVV-fractie in de Tweede Kamer komt dinsdag bijeen voor haar wekelijkse beraad. Dat gebeurt na een zeer roerige week, waarin twee fractieleden opstapten en daarnaast een Europarlementariër, een raadslid en diverse Provinciale Statenleden vertrokken. Dat de fractievergadering doorgaat, wilde de PVV-woordvoerder maandag overigens niet bevestigen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week woensdag ontstond hevige commotie toen partijleider Geert Wilders zijn aanhang 'minder Marokkanen' liet scanderen. Het kabinet nam scherp afstand hiervan en het regende aangiften. Wilders liet zaterdag weten dat hij nergens spijt van heeft en gewoon doorgaat. Verder meed hij afgelopen dagen de publiciteit.

Maandagavond maakte hij wel de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van 22 mei bekend. Eerder leek het dat daarvoor moeilijk nog goede kandidaten te vinden zouden zijn.

Voor zover valt na te gaan, overweegt geen van de resterende PVV-Kamerleden om eveneens op te stappen, maar ook Wilders durfde daar dit weekend geen definitieve uitspraken over te doen.