Nieuws
982658
Nieuws

Voordelig op reis

'Last minutes bestaan niet meer'

Last minutes bestaan in feite niet meer. Zeker niet als je uit bent op kortingen vlak voor vertrek. Vroegboeken kan net zo lucratief uitpakken, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

'De last minute is een hol verkooppraatje geworden. "Shop selectief in de mand van zogenaamde laagste prijsgaranties", adviseert directeur Bart Combée van de Consumentenbond.

Snelgroeiende online-reisorganisaties als TravelBird werken met een beperkt aantal direct boekbare aanbiedingen per dag op basis van actuele wensen van toeristen. "We bedingen kortingen om lege bedden en stoelen bij hotels en airlines te vullen en maken daar overzichtelijke, leuke pakketjes van", aldus oprichter Dennis Klompalberts.

Check, dubbelcheck

Wat kunnen we doen om verder de prijs te drukken: Wees flexibel in vliegdagen, bestemmingen en vertrekluchthavens in en om Nederland. Kijk niet alleen op de bekende zoek- en vergelijkingsportals, maar ook rechtstreeks bij leveranciers in binnen- en buitenland.

Log bij vergelijkingen op verschillende computers in om hogere prijzen door cookies te voorkomen. Wacht niet tot het laatst, vermijd het weekeinde om te boeken en check nieuwe aanbiedingen na middernacht. Raadpleeg goedkope ticketsites als Ticketspy.nl en Skyscanner.nl die de hele wereld naar de beste deals afspeuren.

Heeft u tips? Laat hieronder uw reactie achter.