Nieuws/Binnenland
982891
Binnenland

Grensrechter belaagd

Tijdens een voetbalwedstrijd tussen SV Wippolder uit Delft en Real Zoetermeer is zondagmiddag een grensrechter belaagd. Dat meldt Omroep West. De man is met een hersenschudding in het ziekenhuis beland nadat een supporter van Real Zoetermeer hem zou hebben getrapt. Volgens beide clubs heeft de politie een supporter opgepakt.

Volgens vicevoorzitter Paul Kulk van de Delftse club ontstond er tumult aan het einde van de wedstrijd nadat twee spelers van de thuisspelende club Real Zoetermeer een rode kaart hadden gekregen. „Zo'n 20 tot 25 supporters stormden vlak voor het fluitsignaal het veld op. Eén van hen raakte de grensrechter met zijn schouder in het gezicht waardoor hij viel. Een ander trapte hem vervolgens.”

Rasheed Muradin, voorzitter van Real Zoetermeer, spreekt dat tegen. „Het was een ongelukje. Er is een jongen tegen hem aangelopen, waardoor hij op de grond is gevallen.” Volgens Muradin liepen de supporters in hun enthousiasme het veld op om te vieren dat ze met 3-2 hadden gewonnen.