Nieuws/Binnenland
982970
Binnenland

Aanhoudingen voor overval Alphen

Twee verdachten van een woningoverval in Alphen aan den Rijn zijn zaterdagavond in Rotterdam aangehouden. Dat meldde de politie zondag. Bij de overval werd gebruik gemaakt van een onbekende chemische stof, die in het gezicht van twee bewoners werd gespoten. Die raakten gewond.

In de auto waarin het duo reed werd een busje met een onbekende vloeistof gevonden. Dat busje is mogelijk gebruikt bij de overval die zaterdagavond plaatsvond.

Vier of vijf overvallers gingen de woning aan de Hoorn even voor acht uur binnen en spoten met de bijtende stof. Ze gingen ervandoor in de auto van de slachtoffers, een 51-jarige man en een vrouw van onbekende leeftijd. Die auto heeft een Pools kenteken. Of er meer is buitgemaakt, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen. De politie houdt inmiddels rekening met een zakelijk conflict.

De twee arrestanten zijn een 29-jarige vrouw uit Rotterdam en een 34-jarige man uit die plaats. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval, de vrouw van verboden wapenbezit. Ze reden niet in de gestolen auto. De andere overvallers zijn nog spoorloos.

De bewoners werden eerst ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar zijn later op de avond alsnog naar een ziekenhuis gebracht. Uit voorzorg werden ook andere woningen in het gebouw ontruimd.