Nieuws/Binnenland
983540
Binnenland

'Doe aangifte tegen Wilders'

Voorzitter Aissa Zanzen van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) gaat aangifte doen tegen PVV-leider Geert Wilders. Hij roept ook anderen op om dat te doen. In het NOS Radio 1 Journaal zei hij donderdag geschrokken te zijn van de uitspraken van Wilders tijdens een verkiezingsbijeenkomst woensdagavond in Den Haag.

Wilders vroeg zijn aanhangers daar of ze meer of minder Marokkanen in die stad en in Nederland willen. „Minder, minder, minder”, scandeerde de zaal. „Dan gaan we dat regelen”, zei de PVV-leider daarop.

Volgens Zanzen gaat Wilders steeds een stapje verder en doet hij nu een oproep tot racisme. „Dit zijn uitspraken die niet te accepteren zijn. De weg naar haat en openlijk racisme is nu vrij. Met Wilders valt geen respectvolle discussie meer te voeren.” Zanzen maakt niet graag vergelijkingen met het nationaalsocialisme, maar zei nu wel dat Hitler ook zo is begonnen.

De Facebookpagina 'Ik doe aangifte tegen Wilders' heeft al meer dan 11.000 likes gekregen. Ook hier zeggen meerdere mensen aangifte te doen.