Nieuws
983612
Nieuws

Massaal protest bij antidiscriminatiebureaus

Bij de antidiscriminatiebureaus zijn donderdag bijna 1200 klachten binnengekomen over de omstreden uitspraken van Geert Wilders op de verkiezingsavond. Alleen al in Amsterdam ging het om 400 meldingen, in Den Haag staat de teller op 240. In Nederland is een uitbreid netwerk van antidiscriminatiebureaus. De meeste klachten kwamen binnen via internet of per telefoon.

In Den Haag gaan medewerkers van het bureau binnenkort in gesprek met de Marokkaanse gemeenschap. Volgens een woordvoerder voelen veel Marokkanen zich geschoffeerd en aangetast in hun waardigheid. „We verzamelen alles, bekijken de strafbaarheid en stappen mogelijk naar justitie.”

Michel Aben van antidiscriminatiebureau Art. 1 Midden Nederland: „Door de uitspraak 'Dat gaan we regelen' voelen mensen zich bedreigd en zijn ze angstig. Want hij suggereert hier iets mee in beweging te willen zetten. Maar wat is die beweging dan?” Aben roept dan ook iedereen op die aanstoot neemt aan de anti-Marokkanenuitspraken, dit te melden op discriminatie.nl en/of aangifte te doen bij de politie.