Nieuws
983649
Nieuws

Huawei: toch geen dual-OS smartphone

Vorige week maakte Huawei bekend in de toekomst smartphones te zullen maken waarop zowel Google's Android als Windows Phone van Microsoft draait. De plannen voor het apparaat lijken een week later echter geannuleerd.

In een verklaring aan FierceWireless laat een woordvoerder van Huawei weten dat ‘er op dit moment geen plannen zijn voor de lancering van een dual-OS smartphone in de nabije toekomst’.

De verklaring staat in contrast met de uitlatingen van Huawei’s marketingbaas Shao Yang die vorige week beweerde dat het bedrijf een ‘dual-OS’ strategie volgde met Android en Windows op één enkel toestel. Het is niet bekend of er al wel een hybride toestel in ontwikkeling was of dat Yang zich simpelweg heeft vergist. Opvallend is wel dat de ommekeer van Huawei komt op een moment dat Microsoft en Google plannen van Intel voor dual-OS tablets en laptops hebben getorpedeerd.

De Indiase telefoonfabrikant Karbonn zegt wel de komende maanden een smartphone te lanceren met zowel Android als Windows Phone aan boord.