Nieuws
983668
Nieuws

Strauss-Kahn aan de slag met eigen hefboomfonds

Dominque Strauss-Kahn,  de voormalige topman van het IMF die vanwege een vermeende verkrachtingszaak noodgedwongen moest aftreden,  komt binnenkort op de proppen met een eigen hefboomfonds, het DSK Global Investment Fonds. Dat meldt de Belgische krant De Tijd.

Strauss-Kahn in eigen land bekend als DSK mikt er op om €2 miljard uit de markt te halen bij institutionele investeerders en vermogende particulieren.  

Sinds oktober vorig jaar is de Fransman al actief in de financiële wereld als voorzitter van de Luxemburgse bank Leyne, Straus-Kahn en Partners.  Met het hefboomfonds wil hij samen met zijn dochter Vanessa zelfstandig gaan beleggen.

DSK, die driemaal minister was in socialistische regeringen in Frankrijk, werd bijna 3 jaar geleden door een kamermeisje in New York beschuldigd van vrijheidsberoving en aanranding. Hij zat enkele dagen in een gevangenis in de VS en werd daarna onder huisarrest geplaatst.

Kort daarna trad hij terug als IMF-president. De strafzaak rond het kamermeisje werd geseponeerd. Daarna kwam DSK echter ook nog in opspraak, onder meer wegens vermeende seksfeestjes in Hotel Carlton in Lille waarbij hij en anderen als pooier zouden hebben opgetreden.