Nieuws
983676
Nieuws

Webwinkel toont alleen passende mode

Dat niet alle kleding geschikt is voor elk figuur, is bekend. Struinen langs duizenden kledingstukken, terwijl het merendeel niet bij je past, kan dan ook een frustrerende shopervaring opleveren. Een Deense online modewinkel speelt hier handig op in en toont alleen nog passende kleding. Alle niet-passende exemplaren worden buiten beschouwing gelaten.

Bij webwinkel Fitbay hangen meer dan twee miljoen artikelen in de digitale rekken. Om te voorkomen dat je slecht zittende jurkjes moet retourneren, worden deze simpelweg niet in het op jouw lijf gesneden assortiment opgenomen, zo meldt Emerce.

Met een vragenlijst komt Fitbay erachter wat goed bij je figuur past en wat niet. Met vragen over je lichaamsmodel en over hoe strak je je kleding graag draagt, maakt Fitbay een selectie uit de enorme database vol mode-items. Daaruit is gemakkelijker shoppen bij de webshop van een van de samenwerkende leveranciers, zo vindt Fitbay.

Het is de bedoeling dat Fitbay niet alleen winkel, maar ook een community van modezoekers is. Gelijkgestemden kunnen elkaar adviseren wat je juist wel of wat liever niet moet aanschaffen.