Nieuws/Binnenland
983687
Binnenland

Wilde achtervolging na diefstal

Twee dieven hebben donderdagochtend ingebroken bij een woning aan de Lage Lochemseweg in Warnsveld. De eigenaar, die aan de overkant van de straat een klusje aan het doen was, zag dit gebeuren en besloot zelf de achtervolging in te zetten.

Toen de dieven er met een volgeladen auto en aanhanger vandoor gingen bedacht de Warkenaar zich geen moment en zette hij samen met de buurman de wilde achtervolging in.

Enkele kilometers verderop, op de Gazoorweg in Vorden, slaagden ze erin om de verdachten klem te rijden. Hierdoor vloog de auto van het stelende tweetal tegen een boom. De auto en aanhanger raakte daardoor zwaar beschadigd. Eén van de verdachten sloeg langs het spoor op de vlucht. De andere verdachte kon door de eigenaar onder bedwang worden gehouden in afwachting van de politie.

De politie stelde direct een onderzoek in, waarbij er met speurhonden langs het spoor werd gezocht. Het treinverkeer moest hierdoor langzamer rijden. Ook werd er rondom het spoor en op elke spoorwegovergang op het traject richting Vorden bewaakt door politieagenten. Vooralsnog is de tweede verdachte nog op de vlucht.

De verdachte die door de eigenaar in bedwang werd gehouden is aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau in Apeldoorn.