Nieuws/Binnenland
983692
Binnenland

Strafeis in zaak Briard

Het Openbaar Ministerie komt vandaag met het requisitoir en de strafeis in de grote afpersingszaak Briard. Volg de rechtszaak hier live.

Hells Angel Harry S., de broers Donald en Michel G. en zeven anderen staan terecht wegens het afpersen en bedreigen van zakenmensen, antiquairs en drugshandelaren.

In de zaak spelen Remko van Lent en zijn vrouw Jessica een grote rol. Van Lent is een cruciale getuige tegen de verdachten. an Lent zou een van hun slachtoffers zijn geweest en dook in 2010 onder. Hij werd opgenomen in een getuigenbeschermingsprogramma, maar lag vanaf het begin in de clinch met het Openbaar Ministerie, dat zich volgens hem niet aan afspraken hield.

Vorig jaar werd Van Lent uit het beschermingsprogramma gezet. De strafzaak liep forse vertraging op doordat de man keer op keer niet kwam opdagen om te getuigen.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");