Nieuws/Binnenland
983699
Binnenland

Kinderen zagen vliegtuig neerstorten

Het vliegtuigje dat gisteren neerstortte bij Bussloo crashte vlakbij de plaatselijke voetbalclub. Op het moment van de klap was een groep jonge kinderen bezig met de voetbaltraining.

In een interview bij omroep Gelderland vertelt moeder Rika de Vries over de crash en de impact op de jonge voetballertjes die het zagen gebeuren.

Eén van de twee slachtoffers van de fatale vliegtuigcrash woensdagavond op de golfbaan in Bussloo is Ewald Polinder, eigenaar van het bedrijf Aerobatics op Luchthaven Teuge. Dit blijkt onder meer uit de talrijke condoleances die op zijn Facebookpagina binnenstromen. De Landelijke Eenheid van de politie kan de identiteit van de omgekomen piloot en zijn mannelijke passagier nog niet officieel bevestigen.

Woordvoerder Ed Kraszewski geeft aan dat het onderzoek naar de oorzaak van de crash naar verwachting zeker drie tot vier weken in beslag zal nemen.

Verschillende getuigen verklaarden woensdagavond dat het vliegtuigje neerstortte na een mislukte looping. De wrakstukken worden voor onderzoek overgebracht naar een hangaar in Woensdrecht. Zowel specialisten van de Luchtvaartpolitie als de Onderzoeksdienst Voor Veiligheid voert een onderzoek uit.