Nieuws/Buitenland
983704
Buitenland

Pistorius zet zijn huis te koop

Atleet en moordverdachte Oscar Pistorius gaat zijn huis verkopen. Hij wil er niet aan denken ooit nog terug te keren naar de woning waar hij zijn vriendin Reeva Steenkamp al dan niet met opzet heeft doodgeschoten. De gevallen topsporter heeft bovendien geld nodig om voor zijn verdediging te betalen.

Dat heeft zijn advocaat donderdag gezegd tijdens de rechtszaak tegen de 'Blade Runner', zo meldden verslaggevers van diverse Zuid-Afrikaanse en buitenlandse media. Op de officiële website van de atleet verscheen ook een verklaring over de verkoop.

Pistorius staat terecht omdat hij vorig jaar op Valentijnsdag een einde maakte aan het leven van zijn 29-jarige vriendin. Moord volgens justitie, maar de hardloper houdt zelf vol dat hij dacht dat er een inbreker in de badkamer zat en hij daarom vier kogels door de gesloten deur heen schoot. Steenkamp werd drie keer geraakt en overleed.

De woning waar de fatale schietpartij gebeurde staat in Silver Woods, een zwaarbewaakte wijk voor welgestelde Zuid-Afrikanen aan de oostkant van Pretoria.