Nieuws/Binnenland
983706
Binnenland

Auto van dode man gevonden in België

De auto van een 58-jarige man uit Amersfoort die vorige week dood werd aangetroffen, is woensdagavond gevonden in Antwerpen (België). Een 28-jarige vrouw uit Kampen is donderdag voor 14 dagen in de cel gezet door de onderzoeksrechter, aldus de politie.

De Amersfoorter werd gevonden in een vakantiechalet in Ermelo op de Veluwe. Hij was al dood voor er brand werd gesticht in het huisje.

Een tip leidde de politie naar de auto in België. Die stond langs de openbare weg geparkeerd. De Belgische politie heeft de wagen weggesleept. De politie houdt in Antwerpen een buurtonderzoek om erachter te komen hoe lang de auto van de Amersfoorter daar al stond.

De politie werkt met 25 mensen aan de zaak. De 58-jarige man had donderdagavond gegeten bij een restaurant in Kerk-Avezaath (Gelderland). Zijn familie sloeg alarm toen hij vrijdag nog niet thuis was. Diezelfde avond werd hij dood gevonden in het chalet. Wat de rol is geweest van de Kampense vrouw die maandag is aangehouden, wil de politie nog niet zeggen.