Nieuws/Binnenland
983707
Binnenland

Niet alleen de vrijwilligers van de KNRM hebben tijdens hun werk lol als ze in snelle RIB´s kunnen zitten, ook in de beroepsvaart is het wat dat betreft regelmatig genieten. Hier een foto van Jan Berghuis, kapitein van zeesleper ' Kolga´.

,,Deze foto is genomen in de Straat Malacca. De Heerema sleepboten Husky en Retriever waren gezamenlijk aan hun sleepreis bezig met de lege materiaalbak H-851 (de grootste ter wereld) - van Batam, Indonesie naar Galveston in Texas, via Kaap de Goede Hoop.

Eenmaal op diep water konden beide sleepboten hun sleepdraden op lengte vieren tot 1250 meter en werd de Fast Rescue Craft van de Retriever nog eenmaal naar de sleep gestuurd voor een laatste inspectie.

De bemanning bestond uit drie Terschellinger stagiaires, Mark Knop, Sjoerd Almoes en Bastiaan van der Wielen plus een Maleisische bootsman. De Terschellinger stagiaires zijn met snelle boten opgegroeid dus dat was wel vertrouwd om hun op stap te sturen.

Er moest natuurlijk wel even uitgeprobeerd worden hoe hard de FRC nu eigenlijk kom en of hij ook kon vliegen. Te aardig om niet te vermelden dat twee van de stagiaires kleinzonen zijn van de kapitein van de legendarische sleepboot Holland; Klaas van der Wielen van Terschelling.''

Ontroerend

De Telegraaf Vaarkrant plaatst vrijwel iedere dag een speciale watersportfoto op haar site. Het onderwerp kan van alles zijn: gewoon een mooie foto, een ontroerend moment op het water, een bootfoto met een link naar het wereldnieuws, een persoonlijk moment op het voordek.

Doodgewoon

Alles is goed, zolang er maar een link is met boten of watersport. Het mag een foto van een internationaal bekende fotograaf zijn, maar ook een gemaakt door doodgewone mensen.

Stuur uw eigen foto op!

Heeft u ook zo´n foto? Stuur deze dan op naar vaarkrant.nl, inclusief een korte begeleidende tekst. Het hoeft niet een recente foto te zijn, als ie maar een zelfgemaakt is, bijzonder is voor u en minstens 150 Kb groot is.

Overspoeld

Momenteel worden we overspoeld met foto´s van zonsondergangen. We geven daarom op dit moment de voorkeur aan foto´s waarop mensen staan. Stuur er een op en misschien wordt hij geplaatst op het bestbekeken watersportportaal van Nederland.