Nieuws/Binnenland
983714
Binnenland

Kwart werknemers voelt zich futloos

Een kwart van de werkenden in Nederland heeft niet genoeg energie om elke dag aan de slag te gaan. Opvallend is dat niet per definitie oudere maar juist jongere collega's moeite hebben om dagelijks fit op hun werk te verschijnen. De helft van de vermoeide werkers is jonger dan 35, een derde zelfs onder de 30.

Zo blijkt uit onderzoek van Blauw Research in het kader van de Randstad WerkMonitor onder ruim 800 werkenden.

De meeste werkenden (55 procent) in ons land zijn ervan overtuigd dat regelmatig sporten een positief effect heeft op de werkprestaties. Vooral hoger opgeleiden en jongeren vinden dit. Hoewel 88 procent van de werkenden vindt dat gezond en fit blijven je eigen verantwoordelijkheid is, blijken relatief veel werkgevers graag het beslissende zetje te geven.

Faciliteiten

Een derde van de werknemers krijgt van de werkgever (korting op) sportfaciliteiten aangeboden en één op de vijf werknemers mag zelfs onder werktijd sporten. Volgens drie op de tien werknemers stimuleert de werkgever de werknemer ook om mentaal fit te blijven door bijvoorbeeld een coach aan te bieden.

Overigens is volgens het leeuwendeel van de werkenden één ding nog belangrijker voor een goede gezondheid dan sport; voor 92 procent komt een goede balans tussen werk en privé op de eerste plaats.