Nieuws/Binnenland
983769
Binnenland

Van potloodschets tot muisklik

Holland Animation Film Festival, oftewel HAFF, betekent vijf dagen genieten van animatiefilms: van grappige cartoons tot baanbrekende videoclips en kunstfilms. Van potloodschets tot muisklik, lange en korte films, games en strips, competities en talkshows.

De zeventiende editie vindt tot en met zondag 23 maart plaats op het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Voor kinderen zijn er ook weer animatiefilms te zien. Voor de kleintjes, vier jaar of ouder, is de voorpremière van Pim & Pom, Het Grote Avontuur te zien. De film gaat over het beroemde kattenduo van Fiep Westendorp en Mies Bouhuys. Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga zijn (de stemmen van) de katten Pim en Pom. De iets oudere kinderen, acht jaar en ouder, kunnen kijken naar spectaculaire 3D-animatiefilms. De meeste kinderen kennen de spectaculaire effecten van 3D van de grote kaskrakers in de bioscoop. HAFF heeft dit jaar een speciaal programma met shorts (korte films) in 3D voor kinderen.

Buiten de animatie-installaties kunnen bezoekers zaterdag 22 maart kennismaken met strips en kunst tijdens de KunstStripBeurs. Tientallen striptekenaars, animatiefilmmakers, illustratoren, gameontwerpers en schilders laten hun werk zien. Bovendien zijn er boeken, prints, schilderijen, sieraden, aardewerk, T-shirts en ander stripgerelateerde spullen te koop.

Kijk voor het programma en kaartverkoop op http://www.haff.nl