Nieuws/Binnenland
983776
Binnenland

Krenten in de pap

Seringen zijn voor de bloemenhandelaren de 'krenten in de pap' en geven aan waarom Aalsmeer zo belangrijk is als bloemenhandelscentrum. Deze speciaal geforceerde voorjaarsbloemen vind je alleen maar bij de Aalsmeerse kwekers en handelaren. Tijd voor een Seringen Experience.

Op verschillende zaterdagen, 22 maart, 19 april en 3 mei, en op verzoek ook door de weeks, houdt de Westeinder Rondvaart in Aalsmeer seringenvaartochten.

Vijfennegentig procent van de wereldproductie aan seringenbloemen is afkomstig uit Aalsmeer en wel van de akkers op het bovenland van Aalsmeer.

Het eerste gedeelte van de tocht voert tussen de akkers door op de Westeinderplassen waar de trekheesters (seringen en sneeuwballen) het grootste gedeelte van het jaar staan. De bijzondere samenstelling van de grond op de eilanden en de aanwezigheid van water maken de akkers op de Westeinderplassen geschikt voor de teelt van de Syringa en Viburnum ofwel seringen en sneeuwballen.

Boottocht

 Bij het tweede gedeelte van de Seringentocht ligt de boot voor het grootste gedeelte stil. En wel aan het erf van Klaas Joren Gzn. De boot wordt verlaten en het ‘trekken’ ( forceren ) van de struiken wordt uitgelegd door de kwekers zelf. Daarbij komt ook het verdere productieproces van de trekheestercultuur aan bod. U kunt hier gelijk opwarmen want de temperatuur van de kassen is rond 38 graden Celsius. Hier krijgt u koffie/thee drinken en er is gelegenheid om tegen kwekersprijs seringen mee te nemen. Daarna stapt iedereen weer in de schuit en wordt er teruggevaren naar het Praamplein.

De speciale rondvaart geeft u de gelegenheid in de ‘keuken’ te kijken van een oer-Aalsmeers product en geeft een indruk welke moeite er wordt gedaan om een goed product vermarkt te krijgen.  En u kunt genieten van de ongekende rust en de natuur op de Westeinderplassen

De afvaart vindt plaats vanaf het Praamplein om 13:30 uur, of op een ander afgesproken tijdstip. De kosten bedragen € 12,50 incl. consumptie. De seringentocht duurt ca. 2½ uur. U kunt zich opgeven voor deze Seringentocht bij de Westeinder Rondvaart. Telefoon 0297- 341582 of info@westeinderrondvaart.nl

Klik hier voor meer info.