Nieuws/Binnenland
983785
Binnenland

Burgemeester begrijpt proteststem Moerdijk

undefined

Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk heeft begrip voor de vele blanco stemmers in het dorp Moerdijk. Meer dan 44 procent van de inwoners die woensdag naar de stembus gingen, stemde als protest blanco. „Ik kan me er iets bij voorstellen”, reageerde Klijs donderdag.

De verenigde huiseigenaren in Moerdijk hadden opgeroepen om blanco te stemmen. Ze vinden dat ze jarenlang zijn genegeerd door de lokale politiek omdat het dorp ingeklemd raakt tussen de uitdijende haven en het industrieterrein, en de huizenprijzen dalen. „Het is eigenlijk niet meer dan een bevestiging van wat we wisten. Ik snap ook dat mensen zich zorgen maken”, reageerde burgemeester Klijs donderdag.

De toekomst van het dorp staat hevig ter discussie sinds voormalig minister Ed Nijpels constateerde dat het dorp de ontwikkeling van de haven in de weg zit. De gemeente is niet voor het idee om het dorp op te heffen, maar wil wel flink investeren in de leefbaarheid.

De gemeente studeert bovendien op compensatiemaatregelen voor huizenbezitters. De plannen worden in april gepresenteerd.