Nieuws/Binnenland
983801
Binnenland

Vrouw 'te gespierd' voor sportschool

Een vrouw kreeg tijdens het sporten te horen dat andere mensen in de sportschool geïntimideerd waren door haar spieren. De manager verzocht haar daarom een t-shirt over haar topje te dragen.

Tiffany Austin, net hersteld van een auto-ongeluk, kon niet wachten om weer te beginnen met sporten. Na amper 15 minuten op de loopband zag ze mensen staren. Vrijwel direct daarna werd ze benaderd door de manager van Planet Fitness, die haar vriendelijk doch dwingend verzocht zichzelf wat meer te bedekken omdat haar spieren 'anderen in de faciliteit intimideerden'.

'Gymtimidation'

Tiffany droeg een driekwart broek en topje dat haar buik ontblootte. Ze wilde best een t-shirt aantrekken, maar toen een andere werknemer van de sportschool ook nog over hetzelfde punt kwam klagen was de maat vol. De Californische Tiffany riep de manager en vroeg haar lidmaatschapsgeld terug.

De Amerikaanse fitnessketen houdt vol dit soort 'gymtimidation' te verbieden. Een woordvoerder van Planet Fitness zegt dat het bedrijf ervoor wil zorgen dat 'iedereen zich comfortabel voelt' en dat het optreden van deze medewerkers 'niet in lijn ligt met waar het bedrijf voor staat'.