Nieuws
983816
Nieuws

Werkloosheid blijft stijgen

De werkloosheid is de afgelopen maand met 13.000 mensen gestegen. Het aantal werkzoekenden kwam daarmee uit op 691 duizend mensen, 8,8% van de beroepsbevolking. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vanochtend publiceerde.

Het is de derde maand op rij dat de werkloosheid stijgt. Er zitten nu evenveel mensen zonder baan als in juli 2013. De groep 25- tot 45-jarigen werd het hardst geraakt, maandelijks raakten er gemiddeld 7.000 hun baan kwijt. Het aantal werkloze jongeren nam de afgelopen drie maanden nauwelijks toe.

Het aantal WW-uitkeringen bleef wel stabiel. In februari ontvingen 460 duizend mensen een WW-uitkering, 0,1% meer dan in januari. Vorig jaar steeg het aantal WW-ers nog met 2%. Het absolute aantal uitkeringen ligt wel een stuk hoger dan vorig jaar, nameljk 22% meer. De sterkste stijging kwam vanuit de sectoren vervoer & opslag en zorg & welzijn.

 

{"dataSourceUrl":"//docs.google.com/spreadsheet/tq?key=0ApB2C2uUFlHIdG02QjY0ZElGdWxPWGQtQ3kzZFU1dkE&transpose=0&headers=1&range=A1%3AC27&gid=0&pub=1","options":{"titleTextStyle":{"bold":true,"color":"#000","fontSize":"20"},"series":{"1":{"targetAxisIndex":1}},"curveType":"function","animation":{"duration":500},"width":550,"lineWidth":2,"hAxis":{"title":"Periode","useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindowMode":null,"viewWindow":null,"maxValue":null},"vAxes":[{"title":"Aantal werklozen x1000","useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindow":{"max":null,"min":null},"maxValue":null},{"title":"Werkloosheid in %","useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindow":{"max":null,"min":null},"maxValue":null}],"booleanRole":"certainty","title":"Werkloosheid stijgt weer","height":371,"legend":"top","focusTarget":"series","tooltip":{"trigger":"none"}},"state":{},"view":{},"isDefaultVisualization":false,"chartType":"LineChart","chartName":"Diagram 1"}

Data: CBS, Grafiek: DFT / OverGeld