Nieuws/Binnenland
983847
Binnenland

Doek valt voor hèt tiramisurestaurant

Het fameuze restaurant Le Beccherie, dat gezien wordt als de geboorteplek van het typisch Italiaanse dessert tiramisu, moet de deuren sluiten wegens gebrek aan toeristen en klanten.

Het restaurant opende de deuren in 1939 in de stad Treviso, in de buurt van Venetië. Op 30 maart gaan diezelfde deuren dicht voor goed.

Eigenaar Carlo Campeol (60), wiens grootouders de eerste tiramisu serveerden, zegt dat hij geen andere keus heeft aangezien toeristen en klanten het restaurant niet meer frequent bezoeken sinds de start van de economische crisis eind 2007.

Vorig jaar september probeerde Treviso bij de Europese Unie een speciale status af te dingen; zoals champagne bij Frankrijk hoort, zo moest tiramisu in een adem met de stad en het restaurant genoemd gaan worden.

De gemeente claimde dat Ada en Aldo Campeol de eerste cake-achtige, met chocolade besprenkelde en met koffie doordrenkte pudding voor het eerst in 1960 aanboden. Tien jaar later kreeg het de naam tiramisu, hetgeen 'pak me op' betekent in het Italiaans.

Helaas ontving Treviso nul op het rekest. ,,Niets is blijvend", aldus een emotionele Carlo Campeol.

Bron: Daily Mail