Nieuws
983850
Nieuws

Zes opvallende hotels in Spanje

Al decennialang behoort Spanje tot de drie populairste vakantielanden onder Nederlanders. Niet zo vreemd, want het land is ontzettend veelzijdig en de mensen erg vriendelijk. Van strandvakanties tot stedentrips en van natuurvakanties tot cultuurreizen – voor vrijwel ieder vakantietype kun je in Spanje terecht. Zelfs voor unieke vakanties, want in Spanje zijn diverse markante hotels te vinden.

Hotel Silken Puerta America, Madrid

Liefst 19 ontwerpers en architecten kregen elk een ‘eigen’ verdieping van Hotel Silken Puerta America toegewezen, die zij naar vrijheid mochten inrichten. Het resultaat is een uniek hotelproject met vele verschillende kamers, waarin je continu van de ene design-verbazing in de andere valt.

 

Marques de Riscal, Elciego

Vanwege het gelijknamige en veelbekroonde wijnhuis, is Elciego in de Rioja de zelfverklaarde ‘Hoofdstad van de Wijn’. En een hoofdstad moet natuurlijk een opvallend stadhuis hebben. Nu, dát heeft Elciego. Het ontwerp is duidelijk afkomstig van Frank Gehry, die onder meer ook het Guggenheim Museum in Bilbao ontwierp.

 

Cabanes als Arbres, Sant Hilari Sacalm

Van strak design en creatieve menselijke ontwerpen naar de eenvoud van de natuur. Want in Cabanes als Arbres zit je daar middenin. Tien prachtige boomhutten bieden je prachtig uitzicht op de bossen, ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Barcelona.

 

O Semaforo, Finisterre

Op zo ongeveer het meest westelijke puntje van Spanje kijkt, op 140 meter boven de zeespiegel, een prachtige vuurtoren uit over de Atlantische Oceaan. En je kunt er nog in overnachten ook. Vanaf 95 euro boek je al een kamer en kun je zo getuige zijn van één van de mooiste zonsondergangen ter wereld.

 

Cuevas La Granja, Benalúa de Guadix

Vlakbij de Zuid-Spaanse stad Granada kun je overnachten in heuse grothuisjes, op het terrein van een traditionele, 19-eeuwse boerderij. Dit appartementencomplex bestaat uit 18 gerestaureerde grotkamers, waarvan er 11 dienstdoen als hotelkamer.

 

Les Cols Pavellons, Olot

In Olot, niet ver van de grens met Frankrijk, staat het unieke hotel Les Cols Pavellons. Het hotel telt slechts vijf meubelarme kamers, die allen zijn voorzien van glazen vloeren en wanden, met her en der wat metaal-accenten. Volledig Zen in de Pyreneeën dus. Naast het hotel bevindt zich een typisch Catalaans landhuis, met een restaurant met 2 Michelinsterren.

 

Bron: tjingo.nl/spanje