Nieuws
983862
Nieuws

Monsterzege Van Rey

De partij van de omstreden Jos van Rey is de grootste geworden in Roermond. De Liberale Volkspartij Roermond (LVR) krijgt 10 van de 31 zetels. De oud-partij van Van Rey, de VVD, houdt nog maar 3 van de 11 zetels over. Dat blijkt uit de voorlopige einduitslag, die de gemeente Roermond woensdagavond laat bekendmaakte.

In een eerste reactie spreekt Van Rey van een ,,geweldig resultaat''. ,,De burger heeft vertrouwen in LVR en heeft dat uitgesproken.'' Volgens Van Rey is het nog te vroeg om te praten over een wethouderschap.

De LVR is afgesplitst van de VVD, omdat de VVD weigerde Van Rey op een kieslijst te plaatsen. Justitie verdenkt hem van corruptie en schending van het ambtsgeheim.

Vier partijen, inclusief de VVD, hebben in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen al gezegd niet te willen samenwerken met de LVR. Aan de verkiezingen in Roermond deden dit jaar 13 partijen mee.

De van corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie verdachte Van Rey reageerde eerder woensdagavond al verheugd op een prognose. "Ik ben er altijd van uit gegaan dat de burgers van Roermond mij goed kennen."