Nieuws
983868
Nieuws

'Andere partijen niet collaboreren met PVV'

De woorden van PVV-leider Geert Wilders over Marokkanen zijn vooral een boodschap aan andere politieke partijen. Die moeten laten zien dat ze een rechte rug hebben en „niet collaboreren met de foute PVV“ . Dat zei voorzitter Mohamed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen woensdag.

Wilders vroeg zijn publiek tijdens een toespraak op de uitslagenavond van zijn partij in Den Haag of ze meer of minder Marokkanen in de stad en in Nederland willen. De zaal scandeerde daarop 'minder, minder, minder'. Daarop zei Wilders: „Dan gaan we dat regelen”.

Volgens Rabbae „blaffen de honden en trekt de Marokkaanse karavaan door”. „Hij kan de pot op”, zei hij over Wilders.

Smakeloos

Voorzitter van de VVD Benk Korthals noemt de uitlatingen van Geert Wilders van de PVV woensdagavond „smakeloos”. Korthals gaf aan dat hij er niet bij is geweest in Den Haag, maar zei dat de uitgesproken stijl van Geert Wilders bekend is. „Het is absoluut niet mijn stijl” en „Ik houd er gewoon niet van”, aldus Korthals tijdens de uitslagenavond van zijn partij in Breda.

Hooligan

Geert Wilders is ,,een politieke hooligan'', zei fractieleider Bram van Ojik van GroenLinks in de nacht van woensdag op donderdag. Volgens Van Ojik is Wilders ,,alleen maar bezig met opruien. Hij steekt een vuurtje aan en gaat van een afstandje kijken hoe de brand uitslaat".