Nieuws
983876
Nieuws

Leefbaar Rotterdam groter dan PvdA

Leefbaar Rotterdam is de grootste partij in de havenstad. De partij heeft 14 zetels, net als bij de verkiezingen in 2010.

De grote verliezer is de PvdA, die van 14 zetels terugvalt naar 8. Dat heeft de gemeente woensdagavond bekendgemaakt.„ Teleurstellend”, reageert lijsttrekker Hamit Karakus op het enorme verlies van de partij. „We wisten dat we een tegenslag zouden krijgen, maar wisten niet dat er zo veel mensen zouden kiezen voor D66, SP en nieuwkomer Nida.”

Over een nieuwe coalitie wil Karakus niet nadenken. Hij wil dat liever overlaten aan de winnaar Leefbaar Rotterdam. „Daar zijn ze nu aan zet.”

D66 is met 6 zetels de derde partij, gevolgd door de SP met 5. De moslimpartij Nida Rotterdam heeft als nieuwkomer 2 zetels behaald. De Partij voor de Dieren komt ook voor het eerst in de raad: 1 zetel. VVD en CDA hebben 3 zetels, GroenLinks 2 en ChristenUnie-SGP 1.

Enorme teleurstelling

"Een enorme teleurstelling", noemt Hamit Karakus de enorme nederlaag in Rotterdam. "We hebben enorm ons best gedaan, maar het was niet voldoende."

Helemaal als een verrassing komt het zetelverlies niet voor Karakus. "De peilingen waren daarover helder. "We hebben echt op ons donder gehad. We moeten nog meer ons verhaal vertellen aan de kiezers. Onze idealen staan nog steeds overeind."