Nieuws
983901
Nieuws

SGP'ster Lilian Janse dolblij en dankbaar

Lilian Janse is heel dankbaar dat ze in de gemeenteraad van Vlissingen is gekozen. „Ik ga me nu inzetten voor een christelijk-sociaal beleid in onze gemeente”, zegt Janse donderdag tegen het ANP. Zij is de eerste vrouw ooit die een zetel voor de SGP heeft gehaald.

„Ik ben dolblij en dan vooral ook voor al die andere mensen van de SGP die in Vlissingen zo enthousiast campagne hebben gevoerd “, zegt Janse. „Het is ook heel mooi dat we die zetel niet net op het nippertje hebben gehaald. We hadden ruim voldoende stemmen.”

Ze wijst erop dat alle aandacht voor haar deelname aan de verkiezingen waarschijnlijk niet slecht voor de SGP is geweest. „Ook landelijk doen we het goed.”

Janse weet niet of meer SGP-vrouwen zich in de toekomst verkiesbaar gaan stellen, nu zij in Vlissingen in de gemeenteraad is gekozen. „Ik ga op dat gebied ook geen voortrekkersrol vervullen, omdat ik me volledig wil concentreren op mijn werk als volksvertegenwoordiger. Het werken aan een gezond financieel beleid is daarbij de grootste uitdaging, want Vlissingen staat er nu financieel niet goed voor.”

Veel tijd om stil te staan bij haar verkiezing heeft Janse niet. Ze heeft donderdag tal van afspraken met de media. 's Avonds heeft ze samen met alle andere gekozen fracties overleg met het college van B en W .

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen won de SGP geen zetel in Vlissingen. De voorloper, de RPCU, had van 1970 tot 2010 onafgebroken een of twee zetels in de Vlissingse raad.