Nieuws/Buitenland
983926
Buitenland

Mogelijk twee objecten van Boeing gevonden

Op satellietbeelden zijn mogelijk twee wrakstukken gezien van de vermiste Boeing van Malaysia Airlines. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott donderdag gezegd.

„Nieuwe en betrouwbare informatie is aan het licht gekomen bij het zoeken naar de Boeing, in het zuiden van de Indische Oceaan”, zei Abbott tegen het parlement. „De Australian Maritime Safety Authority (AMSA) heeft informatie ontvangen op basis van satellietbeelden van objecten die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de vermiste Boeing.”

Volgens Abbott zijn er meerdere vliegtuigen en boten onderweg naar het gebied waar de voorwerpen liggen. De zoektocht wordt bemoeilijkt door slecht zicht en de weersomstandigheden.

De Australische premier heeft zijn Maleisische collega Najib Tun Razak op de hoogte gebracht van de mogelijke vondst. Abbott waarschuwde echter dat de voorwerpen nog moeten worden onderzocht. „Het vinden van deze objecten zal uiterst moeilijk zijn en het is goed mogelijk dat ze niet van de vermiste Boeing afkomstig zijn.”

De Australische maritieme autoriteiten lieten tijdens een persconferentie weten dat een van de mogelijke wrakstukken 24 meter lang is. „Het is waarschijnlijk de beste aanwijzing die we tot nu toe hebben. Maar we moeten eerst bij de brokstukken zien te komen.”