984043
Binnenland

NIEUWS

Annemiek Bes niet mee met Volvo Ocean Race

Annemieke Bes zal met Team SCA niet deelnemen aan de Volvo Ocean Race. De leiding van de Zweedse vrouwenboot heeft de voorkeur gegeven aan zeilsters met meer offshore ervaring, zo meldt Zeilen.

Tekort ervaring

 

Annemiek kreeg het bericht dat ze niet geselcteerd was in een persoonlijk gesprek.  In grote lijnen kwam het erop neer dat ze tekort ervaring heeft op grote boten.

Verrast

 

In een gesprek met Zeilen laat Annemiek weten dat ze bij SCA tevreden waren over haar instelling en werklust. Dus een beetje verrast was ik wel.

Gecompliceerd

Of ze nu definitief is afgevallen is niet helemaal duidelijk. Volgens de teamleiding hoeft ze daar nog niet vanuit te gaan. Er bestaat altijd een kans dat gedurende de race alsnog een beroep op haar wordt gedaan. Dat maakt het wel gecompliceerd: "In principe word ik naar huis gestuurd en wordt mijn contract niet verlengd. Tegelijkertijd houdt SCA de deur op een kier."

Veel geleerd

Annemiek zit nog op Lanzarote tot eind maart en gaat dan naar huis om nieuwe plannen te maken. Ze wil zich graag verder ontwikkelen op grote boten. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik heb veel geleerd en meegemaakt. Ik had het niet willen missen."