Nieuws
984142
Nieuws

Trendwatchers: 'Back to basics & digitaal detoxen'

Kampeertrends 2014

Net zoals de 'gewone' vakantie momenteel aan veranderingen onderhevig is, zal ook de traditionele kampeervakantie worden geherdefinieerd. "We gaan back to basics en digitaal detoxen", beweert Tessa aan de Stegge van trendwatchingbureau Cherry Picker.

Ze voorziet een geheel nieuwe kampeerlifestyle die flexibeler, korter, meer basic, maar met voldoende luxe zal zijn.

,,Het in opdracht van Eurocamp uitgevoerde onderzoek laat zien dat we onder de druk van het snelle dagelijkse bestaan ontsnappen naar bestemmingen waar we beleving vinden. En dat kan ver gaan: leven als een hamster in het hamsterhotel; we gaan naar de Fabeltjeskrantcamping; het VW-busje is weer in ere hersteld. We willen back to basic, volop in de natuur."

Een digitale detox noemt de trendwatcher het, die haast haaks staat op het onderzoekje van de ANWB waaruit blijkt dat 82 procent van de kampeerders verwacht dat we snel, veilig en gratis wifi op de kampeerplek hebben. Maar dat is met name voor de kinderen een must, willen we de koters nog meekrijgen. Maar liefst 78 procent van de jongeren wil digitaal vermaak hebben tijdens de vakantie en daar zijn ze zo’n 2,5 uur per dag mee bezig!

 

 

Terug naar de natuur scoort

Tessa vervolgt: ,,We zoeken verbinding met elkaar, met de wereld. Dus gaan we met de hele familie en/of vrienden de natuur in voor beleving — want we willen wél met een goed verhaal thuiskomen — naar veilige en luxe onderkomens. De boomhut scoort als een dolle, wildernesscamps, het Betere Boerenbed ’midden tussen de koeien’; in Japan zijn er zelfs levensgrote vogelhuisjes hoog in de boom gebouwd en in Zweden vind je ultramoderne designboomhutten. En we hebben het ervoor over om hiervoor hetzelfde neer te tellen als voor een superdeluxe hotelkamer…

 

De Reiskrant is benieuwd naar uw wensen op kampeergebied. Ziet u kamperen ook als digitaal detoxen of is wifi toch wel wenselijk? Waar 'slaat u uw kamp het liefst op'? Laat hieronder uw reactie achter en vul onze poll aan de rechterzijde in.