Nieuws/Binnenland
984258
Binnenland

Nabestaanden herdenken drama Koninginnedag

Slachtoffers en nabestaanden van de aanrijding die Karst T. veroorzaakte op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn, komen op 30 april bij elkaar in Paleis Het Loo. Daar is op hun verzoek een besloten herdenking georganiseerd. Of het Koninklijk Huis daarvoor ook is uitgenodigd, wist een woordvoerder van de gemeente woensdagmorgen niet.

De 28-jarige T. reed op 30 april 2009 met zijn auto dwars door afzettingen en kwam tot stilstand tegen monument De Naald. Acht mensen, onder wie T. zelf, kwamen door zijn actie om het leven. Elf toeschouwers van de koninklijke rijtoer raakten gewond. De dader wilde mogelijk een aanslag plegen op de koninklijke familie, die in een open bus onderweg was naar Paleis Het Loo.

Het drama is nu vijf jaar geleden. Op verzoek van de nabestaanden en slachtoffers zelf is er na 2010 geen jaarlijkse officiële herdenking georganiseerd, zegt de gemeentelijke woordvoerder, al is elk jaar wel een aantal mensen bij elkaar gekomen. Nu het vijf jaar geleden is, is de belangstelling groter en daarom heeft Apeldoorn voor een ruimte in Paleis Het Loo gekozen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo