Nieuws/Binnenland
984805
Binnenland

Geschorste ambtenaar blijkt raadslid PvdA

Eén van de vier ambtenaren die eind februari door de provincie Drenthe zijn geschorst wegens 'het vermoeden van ernstig plichtsverzuim', is vicefractievoorzitter Erik Koerts van de PvdA in de gemeente Midden-Drenthe. Dat bevestigde Edo Staudt, voorzitter van de plaatselijke afdeling van de sociaaldemocraten.

Koerts is teamleider van de afdeling Wegen en Kanalen op het provinciehuis in Assen. Staudt zegt niet precies op de hoogte te zijn waarvan het raadslid wordt beschuldigd. ,,Waar en wanneer nodig houdt hij ons op de hoogte.'' Koerts staat op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. Volgens Staudt was die al opgesteld toen de man door zijn werkgever enkele weken geleden op non-actief werd gesteld. Hij zou opgaan voor zijn vierde raadsperiode.

De provincie laat op dit moment een onderzoek uitvoeren en wil daarom niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Volgens RTV Drenthe is Koerts klokkenluider in een zaak tegen drie collega's die ervan worden verdacht gekapt hout te hebben doorverkocht. Het drietal is geschorst, maar omdat Koerts in een telefoongesprek over de zaak had gepraat, zou hij zelf ook op non-actief zijn gesteld. De PvdA in Midden-Drenthe wacht het onderzoek eerst af. ,,Dan is het aan het bestuur om te bezien wat er moet gebeuren'', aldus Staudt.