Nieuws/Buitenland
985136
Buitenland

'Koffers gevonden in zee'

In de Straat van Malakka zijn zondag koffers en brokstukken gesignaleerd. De koffers zijn mogelijk afkomstig van de vermiste Boeing van Malaysia Airlines.

Dat melden Griekse media. Een Griekse olietanker zou onderweg zijn naar de locatie in de zeestraat waar de objecten drijven. De bemanning van de tanker reageert volgens de berichten op een melding van een Indonesische bron. Het nieuws is nog niet bevestigd, maar op satellietbeelden van de locatie lijkt het erop dat er inderdaad iets in zee drijft. De beelden zijn gemaakt door een Amerikaans bedrijf dat meehelpt in de zoekocht naar de Boeing 777.

De Straat van Malakka is een zeestraat tussen Sumatra en het schiereiland Malakka. Maleisische media meldden eerder dat vlucht MH370, met aan boord 239 inzittenden, mogelijk is terechtgekomen boven het gebied.

Vliegtuigen en schepen zoeken ondertussen nog steeds in een enorm gebied dat loopt van Centraal-Azië tot het zuidelijke deel van de Indische Oceaan. 25 landen die veelal op de mogelijke route liggen zijn om hulp gevraagd. Daarnaast worden ook alle passagiers, bemanningsleden en grondpersoneel uitgebreid gescreend. De huizen van de piloot en copiloot zijn doorzocht en daarbij is ook een vluchtsimulator in beslag genomen die mogelijk meer duidelijkheid biedt.