Nieuws/Buitenland
985143
Buitenland

Doden bij drama in Keulen

Waarschijnlijk twee mensen zijn zaterdag omgekomen bij een drama in Keulen. Een 6-jarig meisje viel in de Duitse stad in de Rijn. Een 47-jarige jogger die dat toevallig zag, sprong haar achterna en wist haar met hulp van een vrouw op het droge te krijgen. De man verdween daarna zelf in de snelstromende rivier. Het meisje overleed later in het ziekenhuis. De man was zondagavond nog niet gevonden, aldus Duitse media.

Het ongeval ontstond vermoedelijk doordat het oudere zusje (10) van het meisje bij het spelen haar hand bezeerde en naar de oever liep om die in het water van de Rijn te koelen. Beide meisjes vielen in het water. De oudste kon snel door voorbijgangers op het droge worden geholpen maar de jongste dreef af.

De jogger die dat zag, sprong het meisje na en wist het kind op de kant te krijgen voordat hij zelf door de stroom werd gegrepen. De vrouw probeerde hem nog met een tak uit het water te krijgen maar dat mislukte. Kort daarna verdween hij onder water.

Bij de zoektocht naar de man werden zaterdag en zondag tientallen brandweerlieden, vijf schepen en twee helikopters ingezet.