Nieuws/Binnenland
985183
Binnenland

HOOFDLIJN

Het Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is met een oppervlakte van 11 duizend hectare een bijzonder en uniek groot natuurgebied. Het zoutgehalte in het meer heeft er voor gezorgd dat er een bijzondere flora en fauna is ontstaan. Met planten en vogels die je bijna nergens anders tegen komt.

Bruinisse is een oude Zeeuwse vissersplaats en het is ook de mosselhoofdstad van ons land. Voor watersporters is het een eldorado met een full service jachthaven aan het Grevelingenmeer en aan de andere kant van de sluis het Volkerak. En hoe mooi het hier is weet niemand beter dan havenmeester Henk Gravestein.

Dit zoutwatermeer ligt op de grens van Zeeland en Zuid Holland en behoorde vroeger tot de Noordzee. Maar sinds de Deltawerken ligt het binnen de dijken in het Zuidwestelijke gebied dat dan ook de Delta wordt genoemd.

Omdat op het Grevelingenmeer minder golven zijn dan op de Noordzee, maar er wel de wind van zee staat, is het een ideale plek om te leren zeilen of surfen, En ook om te zwemmen of te duiken is het een fijne plek, want het water is hier extreem helder.

Op het Grevelingenmeer zijn behalve in de jachthavens ook veel vrije aanlegplaatsen aan de vele eilanden in dit gebied. Veel mensen komen van verre naar de Grevelingen om hier van de natuur te genieten.

Volgende week vaart Vivian in de Blauwe stad in Groningen, tot dan!