Nieuws/Binnenland
985184
Binnenland

BOOTTEST

De Intercruiser 28 Cabrio

Deze nieuwe cabrio is een moderne crossover van verschillende Interboat modellen. Uitgangspunt is de romp van de Intender 760, een ruime en succesvolle tender.

In deze lengtemaat heeft deze werf ook twee motorboten, de Intercruiser 27 cabin en de 28 en daar zijn ook ingrediënten van geleend. Het resultaat van deze bijzondere mix is de Intercruiser 28 cabrio. Een Nederlands product met elegante lijnen.

Het karakter is duidelijk dat van een sloep of tender, met het stuurwiel achterin en een beperkte doorvaarhoogte. Want niemand vindt het leuk om voor bruggen te moeten wachten. Toch heeft deze boot een volwaardige kajuit.

In die kajuit vind je een ruim tweepersoons bed en sanitair dat hoort bij een lange tocht of vaarvakantie. En er is ook een kombuisje, goed voor de eieren met spek bij het ontbijt of met wat fantasie zelfs een copieus diner.

Bij zo’n boot hoort een degelijke voortstuwing. De keuze begint bij de bekende 33 pk viercilinder van Vetus, maar in dit model is gekozen voor de iets sterkere 52 pk. Die heeft iets meer vermogen en dat is handig als je op ruimer water, met stroom of met veel wind vaart.  De zwaarste motorisering is met een 170 pk diesel. En voor het afmeren kun je gebruik maken van de boegschroef. Zeker als je veel alleen vaart is dat een onmisbare manoeuvreerhulp.

Dit compacte motorjacht heeft de looks en het comfort van een cruiser, maar de bite van een tender.

Paspoort

Type: Intercruiser 28 cabrio

Lengte: 8.50 m.

Breedte: 3.00 m.

Doorvaarthoogte: ca. 1.50 m.

Motorisering: 33 t/m 170 pk

WERF:  Interboat