Nieuws/Binnenland
985185
Binnenland

BOOTTEST

De Antaris Sixty6

Dit is de Antaris Sixty6. Het is een succesvol model van de Friese Antaris werf en kenmerkend is de enorme breedte van 2 meter 60 ten opzichte van de lengte van 6 meter 60. Hierdoor ontstaat een enorme kuip waarin extra aandacht is besteed aan het zitcomfort. Met comfortabele rugleuningen tot liefst 55 cm.

De vormgeving van de Sixty6 doet denken aan een sloep, maar de ontwerpers zijn er in geslaagd om de bootmoderne ‘looks’ mee te geven. De Antaris heeft twee U-vormige banken die zijn gescheiden door een ruime instap. Onder de banken is veel opbergruimte. Optioneel zijn een ladekoelkast en een toilet.

Het moderne uiterlijk blijkt onder andere uit de rechte neus en de negatieve spiegel. Ook de - voor een sloep – kenmerkende kabelaring en kopleguaan ontbreken bij de Sixty6. De stuurstand met stuurwiel zijn achterin de boot gelegen. Een leuk stijldetail zijn de langsgroeven in de romp.

Standaard is een Vetus 16 pk 2-cilinder diesel maar voor de snelvaar liefhebbers is motorisering tot 75 pk mogelijk. Daarmee komt de boot gemakkelijk in plane en steek je snel het IJsselmeer over. En dankzij een effectieve spayrail en de hoge boeg heb je geen last van opspattend buiswater. Dit is echt een boot die je droog overbrengt. Of het moet gaan regenen...

Deze moderne Antaris Sixty6 is 6 meter 60 lang en verkrijgbaar vanaf 35 duizend euro bij Antaris Boats. En hij is in alle kleuren van de regenboog leverbaar.